Dag 37, 3 augusti

Vaknar efter en skön natt i tältet. Känner mig utvilad och fräsch i kroppen!

Passerar Slipsikstugan och vandrar i omväxlande berg och myrterräng. Kommer till Raukasjö vid 14 och träffar där Tommy som bor där och driver serveringen (som är öppen på vårvintern…) Vilken kille och vilken familj! De har verkligen kämpat för att kunna bo och verka på platsen! Jag blir inbjuden och äter lunchen på hans altan. Ser Jämtlandsflaggan fladdra i vinden och blir tossig av lycka när jag inser att jag passerat gränsen till Jämtland! 🙂

Som avskedspresent får jag med mig en coca-cola och en chokladkaka! Tusen tack!! Passerar Raukaselet där jag tänkt sussa men jag är fortfarande för pigg så jag går vidare till Tjärnbäcken. Mest myr kan man säga. Nästan bara faktiskt. Skittrist faktiskt! Hade det inte varit för kantarellerna så hade jag nog blivit på dåligt humör. Men di däringa gula sakerna får mig att le och jag vet att jag kan sova inne i stuga i natt så vad gör väl det att regnet börjat strila!

Stugan är toppen och värms snabbt upp när jag lagar till kantarellerna. Dessutom finns det mottagning och jag kan kolla Facebook och ringa vänner! Å äta Pringles! Är det njutarvandring så är det!

Ca 26km

20130804-163529.jpg

20130804-163538.jpg

20130804-163550.jpg

20130804-163556.jpg

20130804-163608.jpg

Annonser

5 thoughts on “Dag 37, 3 augusti

 1. David Fernhed skriver:

  Hej Johanna!
  Tänkte berätta att jag kom till Abisko i förrgår och är på hemtam mark nu 🙂
  Du inspirerade verkligen mig till att fortsätta Kungsleden. Jag tänkte att du kanske ville veta att jag i motiga stunder plockade fram fragment av vad vi talade om på fikan ovanför Bäverholm. Hoppas allt är bra med dig och att solen lyser din väg mot målet.

  David, elektriker’n från Västgötaslätta (som inte anammat de gamla västgötalagarna)

  • Gröna bandet skriver:

   Älskade, goa, underbara elektriker från Västgötaslätta tack för att du inte anammat lagarna och dessutom följde ditt hjärta och tog dig till Abisko! Hoppas strumpor och skor skötte sig bättre under resten av turen! Glöm aldrig att Ballerina, kaffe och ett samtal kan göra underverk!

 2. David Fernhed skriver:

  Ballerina is the shit 🙂 Har faktiskt tänkt om från Mariekexen och nästa resa kanske jag lastar med Ballerina istället 😉

 3. […] håll. (Man kan också passa på att konstatera att upplevelsen av platser kan vara väldigt olika. Johanna har skrivit om den här sträckan att det mest är myr, medan vi upplevde att det mest var […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s